HTML

hrblog

Minden ami az álláskeresőt, munkavállalót, munkáltatót érdekli. Lehetőleg közérthetően segítünk eligazodni a szabályok világában. Rávilágítunk anomáliákra, véleményezünk trendeket, más megvilágításba helyezünk híreket.

Friss topikok

  • Wickosean: Természetesen meglehet érteni a feleket, de sajnos itt nem két emberről van szó! Azt várjuk, hogy ... (2013.04.12. 17:16) A munka értéke
  • OTRB: Hát, a munkaerőpiac is piac, és - mint ebben a korban minden piacon - egyre kevésbé érvényesülnek ... (2012.04.25. 14:30) Személyi asszisztenst keresek ( nagyon személyes célokra ).
  • OTRB: Azóta az változott, hogy ez a fizetési kötelezettség a kölcsönzött állományi létszámra is vonatkoz... (2012.02.24. 15:13) Rehabilitációs hozzájárulás
  • OTRB: Segíteni kell. Ez nem lehet kérdés. A kérdés csak az, véleményem szerint, hogy hol húzódnak a hatá... (2012.02.24. 14:48) Segítsek, vagy ne?

Linkblog

Juttatások csökkentése. Ez a legjobb megoldás?

2010.09.14. 15:17 HRblog

Olvasom, hogy az Európai Unióban csökkent a dolgozói juttatások növekedési üteme. Magyarországon viszont csökkentek ezek a költségek. Figyeljünk! Az Unióban továbbra is nő. Csak lasabban. Nálunk csökken. Egyáltalán nem lassan. A nem bér jellegű kiadások csökkenésében pedig első helyen vagyunk. Őrület.

Elgondolkoztató a magyar válallkozók, menedzserek szemléletete a válságkezelésről.

Hol vannak az egyéb válságkezelési eszközök? Ha más kultúrákban nem a létszám, illetve bércsökkentés az első intézkedés, akkor nálunk miért?

Amikor egy gyártó vállalat eszközparkját, anyagszükségletét vizsgálja, akkor törekszik a hatékonyságra. Viszont amatőr módon, sarabolva foglalkozik a második legnagyobb költségvetési tétellel, a foglalkoztatás költségeivel. Egyes ágazatokban ráadásul az első számű költségvetési tétel.

Tisztelt vezetők, döntéshozók! Csökkenő árbevétel, piacvesztés esetén kérdezzék meg HR-es munkatársukat, vagy forduljanak külső szakértőhöz! A HR ilyenkor ne csak az elbocsátások végehajtója legyen! Ahogyan megkérdeznek könyvelőket, adószakértőket, értékesítési szakembereket, teljesen természetesen meg kell kérdezni a munkaerő gazdálkodás szakértőit is. Kérem szépen! Közgazdász szakma.

Persze, hogy nem szentírás amit a HR-es javasol, de részben, vagy egészben megvalósítható eszközöket javasolhat, ami jelentősen befolyásolhatja a későbbi költségeket is. Tudom. Sok vállalatnál ez természetes. A döntéselőkészítés része. Történtek kormányzati intézkedések a munkahelyek megtartására, atipikus foglalkoztatási formák, csökkentett munkaidő támogatására. Mégis. A cikkben leírt számok rossz szemléletet mutatnak.

http://vg.hu/gazdasag/makrogazdasag/a-dolgozo-juttatasok-megvonasaban-elen-jarunk-327456

Szólj hozzá!

Címkék: munka hr cafeteria válság költségvetés munkaerő juttatások vállalkozók munkabér

A bejegyzés trackback címe:

https://hrblog.blog.hu/api/trackback/id/tr692295762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása