Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

hrblog

Minden ami az álláskeresőt, munkavállalót, munkáltatót érdekli. Lehetőleg közérthetően segítünk eligazodni a szabályok világában. Rávilágítunk anomáliákra, véleményezünk trendeket, más megvilágításba helyezünk híreket.

Friss topikok

  • Wickosean: Természetesen meglehet érteni a feleket, de sajnos itt nem két emberről van szó! Azt várjuk, hogy ... (2013.04.12. 17:16) A munka értéke
  • OTRB: Hát, a munkaerőpiac is piac, és - mint ebben a korban minden piacon - egyre kevésbé érvényesülnek ... (2012.04.25. 14:30) Személyi asszisztenst keresek ( nagyon személyes célokra ).
  • OTRB: Azóta az változott, hogy ez a fizetési kötelezettség a kölcsönzött állományi létszámra is vonatkoz... (2012.02.24. 15:13) Rehabilitációs hozzájárulás
  • OTRB: Segíteni kell. Ez nem lehet kérdés. A kérdés csak az, véleményem szerint, hogy hol húzódnak a hatá... (2012.02.24. 14:48) Segítsek, vagy ne?

Linkblog

Személyi asszisztenst keresek ( nagyon személyes célokra ).

2012.04.25. 12:12 HRblog

Meséli munkatársnőm az új álláshirdetési trendet. Személyi asszisztens megnevezéssel keresnek vállalkozók, cégvezetők fiatal nőket. Az elvárások között ritka a pozízió megnevezéséből adódóan egyértelmű végzettség, készség. Valószínűleg azért, mert a tényleges asszisztensi munkához nincs köze. Ő találkozott ilyen esetekkel az álláskeresése során, engem meg nagyon érdekelt hogy működik ez. Böngésztem egy kicsit. 

De nézzünk konkrét példákat. :)

1. "Segélyszervezeti csúcsvezető keresi jó megjelenésű, egyedül álló, időben és tevékenységben egyaránt jól terhelhető munkatársát. Fényképpel ellátott CV-vel lehet jelentkezni 2012 ..........-ig. Felhívom a pályázók figyelmét, hogy fotó nélküli, bejelentkező szöveg ecc, nélküli tucat CV-k nem kerülnek értékelésre."

Ez igen! Nem kertel. Viszont nem kér idegen nyelv tudást.

2. "Budapesti üzletember csinos, független asszisztenst keres dekorátiv megjelenésű hölgy személyében. Fotós önéletrajzot az alábbi.... "

Munkatapasztalatot, nyelvtudást nem kér.

3. "Budapesti cégvezető mellé független, kellően nyitott gondolkodású, csinos dekoratív, munkavállalók leveleit várjuk, 20-30 éves kor között! Jelentkezni 2-3 fénykép csatolásával(1egész alakos) és fényképes önéletrajzzal."

Ő nagyon komoly feladat leírást adott meg, de azért legyen független és kellően nyitott. Az életkori diszkrimináció újabb fejezetet nyithat az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál.

 

Nem is sorolom tovább. Létrejött egy új munkakör, de az biztos, hogy nem személyi asszisztens a megfelelő elnevezés.

Mi a tanulság? Ha ilyennel találkoznak kedves álláskereső nők, akkor ne lepődjenek meg, ha az interjú egy részén nem a munkáról fognak beszélni.

Még azt se mondanám, hogy ez olyan nagy baj. Tegyék kedvükre, ha mindkettőnek jó. Ami zavar, hogy félrevezető a tapasztalatlan álláskeresőknek és kifejezetten bántó és sértő azoknak akik komolyan állást keresnek hosszú, reménytelen munkanélküliség után. Jobb lenne, ha leírnák a feladatok között, hogy intim viszonyt kell folytatni a főnökkel.

Akkor is ugyanúgy sokan jelentkeznének. Látok álláskeresőket, akik pont ilyen "munkát" keresnek. A keresleti és kínálati oldal is létezik. Erre konkrét példa, a kizárólag szexmentes, személyi asszisztens munkát kereső fiatal hölgy, aki egész alakos fotót tölt fel a hirdetésére. Mondom egész alakos, párduc mintás, testhez simuló egyrészesben, tükör előtt. Óh! Milyen tájékozatlan. Hát nem tudja, hogy mire gondolhat leendő főnöke?

Szóval piac ez kérem. Munkaerőpiac...  vagy mi.

 

 

 

 

 

1 komment

Címkék: munka szex állás álláskeresés főnök álláshirdetés munkaerőpiac személyi titkárnő asszisztens

A bejegyzés trackback címe:

https://hrblog.blog.hu/api/trackback/id/tr184472539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OTRB 2012.04.25. 14:30:10

Hát, a munkaerőpiac is piac, és - mint ebben a korban minden piacon - egyre kevésbé érvényesülnek az etikai normák. :(
Azt gondolom, hogy amíg lassan tendenciává válik az, hogy magukat tanácsadó cégeknek nevező vállalkozások sincsenek tisztában alapvető szakmai és törvényi elvárásokkal, addig mit várunk cégvezetőktől, akik "asszisztensre" vágynak és párducmintás női hölgyektől?
süti beállítások módosítása