HTML

hrblog

Minden ami az álláskeresőt, munkavállalót, munkáltatót érdekli. Lehetőleg közérthetően segítünk eligazodni a szabályok világában. Rávilágítunk anomáliákra, véleményezünk trendeket, más megvilágításba helyezünk híreket.

Friss topikok

  • Wickosean: Természetesen meglehet érteni a feleket, de sajnos itt nem két emberről van szó! Azt várjuk, hogy ... (2013.04.12. 17:16) A munka értéke
  • OTRB: Hát, a munkaerőpiac is piac, és - mint ebben a korban minden piacon - egyre kevésbé érvényesülnek ... (2012.04.25. 14:30) Személyi asszisztenst keresek ( nagyon személyes célokra ).
  • OTRB: Azóta az változott, hogy ez a fizetési kötelezettség a kölcsönzött állományi létszámra is vonatkoz... (2012.02.24. 15:13) Rehabilitációs hozzájárulás
  • OTRB: Segíteni kell. Ez nem lehet kérdés. A kérdés csak az, véleményem szerint, hogy hol húzódnak a hatá... (2012.02.24. 14:48) Segítsek, vagy ne?

Linkblog

Tessék a nyugdíjam! Kérem ne bántson!

2010.12.10. 22:56 HRblog

A kormánynak pénzre van szüksége. Neki nincs. Pontosabban nem elég ami van. Ezért forrásbővítést kezdeményez.

Hagyjuk most a számokat! Közelítsük meg a problémát- merthogy ez igazán probléma - más oldalról. Ez a "más" oldal, az én oldalam. A magán oldalam. Ebből a szempontból mindegy kinek van igaza. Melyik ad nagyobb, melyik biztosabb hozamot. Megjegyzem az egyik oldal hazudik. Mindegy melyik oldalon létezik a pénzem, melyik oldalon csak virtuálisan, ígéret formájában. Megjegyzem az egyik oldal hazudik. Az is mindegy volt-e veszteségem, vagy nyereségem. Megjegyzem az egyik oldal ebben is hazudik. Mindegy, hogy az egyik oldal szerint a másik oldal csődbe mehet, míg ő nem. A történelem és az államcsődszezon alapján az egyik oldal hazudik.

Tekintsünk el attól a tisztességtelen magatartástól amit a Gazdasági Versenyhivatal és a Fogyasztóvédelem súlyos büntetéssel honorálna! Ez a magatartás az egész kereskedelmi akció kulcsa. Ha változtatni akarsz, ne csinálj semmit! Ha nem akarsz változtatni, emeld fel a feneked, tölts ki papírokat, jelentsd be, szerezz magadnak kényelmetlen perceket! Bármely gazdasági szereplő megütné ezért a bokáját.

Létrejött egy rendszer, ami részben ösztönöz arra, hogy a sok ezer kényszervállalkozó, a másik sok ezer igazi vállalkozó legalább saját magát hihető bérrel jelentse be, hiszen a járulék egy része legalább a magánnyugdíjára fordítható. Egy rendszer, ami az öngosdoskodásra nevel. Erősítve a személeletet, ne az államtól várd a megoldást! Tegyél azért, hogy nyugodt, nyugdíjas életed legyen! Ezt a hosszú távon az állam számára nagyon kifizetődő szemléletet odadobják a pillanatnyi haszonért.

Ami fontos: "13. § (1) A Magyar Köztársaság biztosítja a tulajdonhoz való jogot."

Én erről az oldalról közelítem meg. A magánnyugdíjamról én akarok dönteni. Ha elég felnőtt vagyok ahhoz, hogy szavazzak, dolgozzak, gyermeket neveljek, járulékot és adót fizessek, akkor elég felnőtt vagyok ahhoz, hogy magam döntsek arról, ami az enyém. Ne pesztráljon az állam! Ne aggódjon a jó, vagy rossz döntéseim miatt. Én akarom elrontani!

Ami még nagyon fontos: a bizalom.

"Fontos keresni a konszenzust, hiszen a nyugdíjrendszer a bizalomra épül. Mivel a munkavállalóknak bízniuk kell abban, érdemes nyugdíjjárulékot fizetniük, megtakarítaniuk, ezért szükséges, hogy az emberek többsége megértse és elfogadja a nyugdíjrendszer működését" - nyilatkozta a Napi Gazdaságnak Andor László, az Európai Unió munkaügyi biztosa"

No, ez elveszett.

Hiába. Tehetlen vagyok. Csak feltartjuk a sikátorban a két kezünk és azt mondjuk: Tessék a nyugdíjam! Kérem ne bántson! Vigye a házam is!

Szólj hozzá!

Címkék: gazdaság járulék nyugdíj alkotmány magánnyugdíj

A bejegyzés trackback címe:

https://hrblog.blog.hu/api/trackback/id/tr442507982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása