HTML

hrblog

Minden ami az álláskeresőt, munkavállalót, munkáltatót érdekli. Lehetőleg közérthetően segítünk eligazodni a szabályok világában. Rávilágítunk anomáliákra, véleményezünk trendeket, más megvilágításba helyezünk híreket.

Friss topikok

  • Wickosean: Természetesen meglehet érteni a feleket, de sajnos itt nem két emberről van szó! Azt várjuk, hogy ... (2013.04.12. 17:16) A munka értéke
  • OTRB: Hát, a munkaerőpiac is piac, és - mint ebben a korban minden piacon - egyre kevésbé érvényesülnek ... (2012.04.25. 14:30) Személyi asszisztenst keresek ( nagyon személyes célokra ).
  • OTRB: Azóta az változott, hogy ez a fizetési kötelezettség a kölcsönzött állományi létszámra is vonatkoz... (2012.02.24. 15:13) Rehabilitációs hozzájárulás
  • OTRB: Segíteni kell. Ez nem lehet kérdés. A kérdés csak az, véleményem szerint, hogy hol húzódnak a hatá... (2012.02.24. 14:48) Segítsek, vagy ne?

Linkblog

Rehabilitációs hozzájárulás

2010.03.03. 10:18 HRblog

Megváltozott a rehabilitációs hozzájárulásra vonatkozó szabály.

http://www.apeh.hu/print/adoinfo/egyebkot/rehab_stat_allomany.html

A hozzájárulás mértéke 2010-ben 964 500 Ft/fő/év, melyet minden olyan munkaadónak be kell fizetni, amelynek 20 főt meghaladja a foglalkoztatottak létszáma és a megváltozott munkaképességűek száma nem éri el a létszám 5%-át.

Fontos! Vannak kivételek a létszám számításánál. Honvédség, közmunka, kölcsönzött létszám, stb nem vonatkozik.

Nagy teher ez az államnak, hiszen aránytalanul magas a megváltozott munkaképességűek aránya Magyarországon. Valahogyan kompenzálni kell. A nincsből nem lehet finanszírozni.

Ez így rendben van. Érthető. Teljesen jogos és humánus intézkedés, hiszen nagyon sok rászorult emberen segít ez az intézkedés. Végre mosolyogva fogadják egy állásinterjún. Emberi bb körülményeket teremthet magának a saját erejéből. Nézzük mi történik!

A munkaadónak érdekében áll megváltozott munkaképességűt foglalkoztatni. Hiszen évi közel egy milliót takaríthat meg. Ami egy kisválalkozásnál nem kevés pénz, de egy 250 fős vállalat sem hagyja figyelmen kívül az évi kb. 12 millió forint sorsát. Pláne válság idején. Kérdés, hogy a munkaadó talál-e olyan munkavállalót, aki el tudja végezni a teljes értékű dolgozó helyett a munkát és a termelékenység nem csökken. Nem minden esetben. Ez biztos. Ők arra vannak ítélve, hogy befizessék a hozzájárulást. Vagyis nő a költségük, csökken a versenyképességük, ezért más stratégiát választva pl. költségcsökkentésbe kezdenek. Egy cég költségvetésében az egyik legjelentősebb tétel az emberi erőforrással kapcsolatos költség. Magyarul leépít. Tapasztaltuk a válság indulása óta. Nem sokan választják a fejlesztés, bővítés stratégiáját túlélési lehetőségként.

A munkavállaló örül, hogy felveszik végre hivatalosan, ha nem többet keresett eddig feketén.

Az állam szeretné megteremteni az ellátás fedezetét. Csökken a leszázalékolások száma?  Nem hiszem. Érdekében áll a munkavállalónak leszázalékoltatni magát és utána elhelyezkedni a felpezsdült álláspiacon, ahol kapkodnak utána? Igen. Többet kell költeni ilyen jellegű ellátásra? Igen. Kevesebb teljes értékű munkaválallót vesznek fel? Igen. Nő a munkanélküli ellátásra fordítandó összeg? Igen. A közgazdászok bizonyára elvégezték számításaikat, modellezték a várható hatást. A kormány ( valamelyik ) valószínűleg megteremti a foglalkoztatás bővülésének lehetőségét egyéb intézkedésekkel. Gondolom. Mi pedig kíváncsian várjuk az eredményt egy év múlva.

 

1 komment

Címkék: járulék munkanélküli rehab költség rehabilitáció hozzájárulás ellátás munkaképesség megváltozott

A bejegyzés trackback címe:

https://hrblog.blog.hu/api/trackback/id/tr221805218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OTRB 2012.02.24. 15:13:32

Azóta az változott, hogy ez a fizetési kötelezettség a kölcsönzött állományi létszámra is vonatkozik. Az eredmény pedig felemás, talán kicsit rosszabb, mint gondolták. Számos tanácsadó cég üzleti lehetőséget szimatolva adatbázist épített erre az elmúlt évben, fennen hirdetve, hogy szakértőként fordulhatunk hozzá. Volt alkalmam egy nagyon jó nevű nonprofit cég ügyvezetőjével erről beszélgetni nemrég, ő speciel el volt keseredve ettől a fordulattól...
A megváltozott munkaképességű emberek közül nem mindenkinek lehet ez megoldás, a munkaerőpiacon ők sincsenek jelen a hiányszakmákban, sőt. A cégek szenvednek a plusz teher kifizetésétől, nem tudnak mit kezdeni nem alkalmazható emberekkel, a a tanácsadó cégek egy része pontosan úgy próbál meg profitálni belőle, mint bármelyik üzletágából, és az úgynevezett "normális" (elnézést a szóért, senkit nem megbántva) munkanélküliek száma pedig egyre nő...
Hát ez a helyzet, több mint egy év után.
süti beállítások módosítása