HTML

hrblog

Minden ami az álláskeresőt, munkavállalót, munkáltatót érdekli. Lehetőleg közérthetően segítünk eligazodni a szabályok világában. Rávilágítunk anomáliákra, véleményezünk trendeket, más megvilágításba helyezünk híreket.

Friss topikok

  • Wickosean: Természetesen meglehet érteni a feleket, de sajnos itt nem két emberről van szó! Azt várjuk, hogy ... (2013.04.12. 17:16) A munka értéke
  • OTRB: Hát, a munkaerőpiac is piac, és - mint ebben a korban minden piacon - egyre kevésbé érvényesülnek ... (2012.04.25. 14:30) Személyi asszisztenst keresek ( nagyon személyes célokra ).
  • OTRB: Azóta az változott, hogy ez a fizetési kötelezettség a kölcsönzött állományi létszámra is vonatkoz... (2012.02.24. 15:13) Rehabilitációs hozzájárulás
  • OTRB: Segíteni kell. Ez nem lehet kérdés. A kérdés csak az, véleményem szerint, hogy hol húzódnak a hatá... (2012.02.24. 14:48) Segítsek, vagy ne?

Linkblog

Hogyan ne kapjak meg külföldi munkaszerződést?

2011.09.09. 15:31 HRblog

Édes kis banális sztori amit leírok.

Történt, hogy külföldi, EU-s munkára jelentkezett egy - életrajza szerint - világot látott, tapasztalt szakember. A szakma ez esetben mindegy. A hirdetésre jelentkezés a jelentős tapasztalatot felvonultató életrajzzal megtörténik. Hősünk 200 km utazik oda-vissza az interjú miatt. Jó benyomást tesz. Majd amikor a közvetítő cég telefonon keresi a konkrétumokkal, úgymint a munkáltató neve, a szerződésajánlat részletei, akkor történik az érthetetlen esemény. Hősünk a telefonban annyira, de olyan nagyon nincs magánál, hogy a bizonytalan, alig artikulált igen és jó szavakon kívül nem tud mást kinyögni. Nem soroljuk ide az értő, fáradt sóhajokkal tűzdelt hallgatásokat. Ha létezne szonda, mely mobilon is kimutatja mondjuk sípolással az alkoholt, vagy egyéb bódító szert, egészen biztosan halláskárosodást szenvedünk. Az élmény kisebb gyanút ébresztett bennem, ezért újra olvastam az életrajzot és megnyitottam a referenciaként beszúrt linkeket. Nem működtek. :) Édes pofa.

Nem tilos az élvezeteknek élni káros vagy sem. Viszont nem szívesen ajánlunk a magánéletben sem, üzletben sem olyan embert aki fényes nappal is aznapos a tegnaptól.

 

Szólj hozzá!

Címkék: munka interjú külföld drog állás álláskeresés önéletrajz cv munkaszerződés alkolhol

A bejegyzés trackback címe:

https://hrblog.blog.hu/api/trackback/id/tr43213915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása